Knap hver tredje har ikke sørget for at sikre sig, hvis de bliver for syge til at arbejde – og det kan mærkes på privatøkonomien

10.12.2012

Undersøgelsen viser også, at 29 pct. havde ikke oprettet nogen forsikring som eksempelvis ulykkesforsikring, a-kasse, Sygeforsikringen Danmark, kritisk sygdom, privat sundhedsforsikring, invalidepension mm. inden de blev syge.

Men der er hjælp at hente hos Penge- og Pensionspanelet. På panelets webguide kan man læse mere om, hvordan man tackler privatøkonomien og hvad man skal være opmærksom på, hvis man bliver syg og ikke længere kan arbejde.

”Penge- og Pensionspanelets nye undersøgelse viser, at 50 pct. ikke får en engangsudbetaling eller et erstatningsbeløb i forbindelse med, at de har mistet hele eller dele af deres erhvervsevne. Det kan have stor betydning for økonomien, særligt blandt dem som også oplever at deres indtægt permanent er faldet. Man kan blive for syg til at arbejde, og derfor er det vigtigt at man overvejer, hvordan man kan sikre sin økonomi og hvilke forsikringer man vil oprette”, siger sociolog og fuldmægtig Louise Skjødsholm fra Penge- og Pensionspanelets sekretariat.

De gode råd kan ses på Penge- og Pensionspanelets hjemmeside www.ppp.dk/sygdom.

Se pressemeddelelsen i pdf

 

Fakta fra undersøgelsen

En undersøgelse blandt danskere, som indenfor de seneste 36 har fået permanent nedsat erhvervsevne, viser at:

  • 38 pct. havde oprettet en ulykkesforsikring inden de blev syge.
  • 37 pct. var medlem af en a-kasse.
  • 31 pct. var medlem af Sygeforsikringen Danmark.
  • 29 pct. havde ikke oprettet nogle af denne type forsikringer inden de blev syge.

Du kan se hele undersøgelsen her