Penge- og Pensionspanelets nye undersøgelse blandt danskerne viser, at otte ud af ti forældre med børn mellem 9-17 år taler med deres barn om privatøkonomi. Det varierer hvor ofte, der snakkes om penge og forbrug i hjemmene, men de fleste forældre tager snakken et par gange om året eller et par gange om måneden.
”Det er rigtig positivt at vi ser, at mange forældre taler om økonomi med deres børn. Det er vigtigt at få lært hjemmefra, hvad begreber som budget, opsparing og lån egentlig betyder. I panelet vil vi gerne sætte fokus på, hvordan man som forældre kan lære fra sig, så økonomi bliver nærværende for børn og unges hverdag”, siger Louise Skjødsholm, der er konsulent i finansielt forbrug hos Penge- og Pensionspanelet.
Halvdelen af børnene får lommepenge
Undersøgelsen viser også, at 60 % af forældre til børn mellem 6-17 år giver deres børn lommepenge. Ser man på hvor ofte forældrene giver lommepenge viser undersøgelsen, at 73 %. af forældrene fast giver deres børn lommepenge, hvor 28 pct. svarer at de giver lommepenge nu og da efter behov.
”Lommepenge er et godt værktøj til at lære børn om økonomi. Det handler helt enkelt om at finde ud af, hvordan du holder styr på dine penge og dit forbrug og hvad du fx gerne vil spare op til – og her er det vigtigt at barnet selv gør sig sine egne erfaringer”, fortæller Louise Skjødsholm.
For at give flere forældre råd og tips til, hvordan man får indarbejdet pengesnak i børnenes hverdag, afholder Penge- og Pensionspanelet et åbent arrangement på Vibenhus skole torsdag den 12. marts fra kl. 17-18.30.
Se mere om arrangementet og temaugen Tid til penge ved at klikke her.